Zondag 7 juni ben ik weer gestart met de viltworkshops. Zes vrouwen hebben een vrolijke Bolle Beauty gemaakt in hun favoriete kleuren.

Eind februari, vlak voor de lockdown, bezocht ik de tentoonstelling van Nikki de Saint Phalle bij beelden aan Zee in Den Haag. Haar kleurrijke, expressieve beelden nodigden mij uit om te experimenteren met wol en viltnaad. Tijdens de lockdown ontstonden er eerst grote Bolle Beauties, geinspireerd op de Nana’s van Nikki de Saint Phalle. Een vriendin vroeg of ik voor haar een kleine versie kon maken die ze als broche kon dragen. Dat werden er 2, een andere vriendin wilde er ook wel 1 en later 2, 3, 4… Zo zijn er heel wat Bolle Beauties onder mijn hand gevormd.

De Bolle Beauties stralen levendigheid, speelsheid en lef uit. Ondanks hun ronde, volle vormen lijken ze de zwaartekracht te ontspringen. Ze hebben overeenkomsten met oude vruchtbaarheidsbeeldjes zoals de Venus van Millendorf, met grote borsten, buik en billen die de overvloed van de natuur benadrukten.

Ik word in ieder geval vrolijk van deze figuren!

Op vrijdagmiddag 3 juli 202o geef ik de 2e workshop Bolle Beauties vilten. Ervaring is niet nodig; ik begeleid je stap voor stap.