Zondag 7 juni ben ik weer gestart met de viltworkshops. 6 vrouwen hebben een vrolijke nana gemaakt in hun favoriete kleuren.

Eind februari, vlak voor de lockdown, bezocht ik de tentoonstelling van Nikki de Saint Phalle bij beelden aan Zee in Den Haag. Haar kleurrijke, expressieve beelden nodigden mij uit om te experimenteren met wol en viltnaad. Tijdens de lockdown ontstonden er eerst grote nana’s . Een vriendin vroeg of ik voor haar een kleine versie kon maken die ze als broche kon dragen. Dat werden er 2, een andere vriendin wilde er ook wel 1 en later 2, 3, 4… Zo zijn er heel wat nana’s onder mijn hand gevormd.

De nana’s stralen levendigheid, speelsheid en lef uit. Ondanks hun ronde, volle vormen lijken ze de zwaartekracht te ontspringen. Ze hebben overeenkomsten met oude vruchtbaarheidsbeeldjes zoals de Venus van Millendorf , met grote borsten, buik en billen die de overvloed van de natuur benadrukten.

Ik word in ieder geval vrolijk van deze figuren!

Op vrijdagmiddag 3 juli geef ik de 2e workshop nana vilten. Ervaring is niet nodig; ik begeleid je stap voor stap.