Zolang ik me kan herinneren ben ik dol geweest op bloemen, planten, bomen. Madeliefjes tot een ketting rijgen, de geur van bloeiende ligusterhagen tijdens het buitenspelen in mijn jeugd. De zalm-oranje kleur en de kruidige geur van de Sonia-rozen die mijn moeder vaak kocht. Een geluksgevoel bij een bosje mimosa dat  alleen in het voorjaar verkrijgbaar was.

Door de opleiding tot bloesemtherapeut bij Bloesemremedies Nederland is mijn relatie met planten, bomen  en bloemen verdiept.  Ik hou nog meer van ze nu ik bewuster ben van hun  geneeskracht en wat ze ons allemaal schenken . Elke plant heeft zijn eigen talenten en geschenken voor het geheel in de vorm van voedsel, vruchten, geneeskracht, energie, bewustzijn.

In middels heb ik verschillende planten in mijn tuin groeien waar al Bloesemremedies van gemaakt worden  zoals de klaproos, trompetklimmer, agrimonie, komkommerkruid, bosrank, teunisbloem, morning glory, vrouwenmantel, hondsdraf. Door regelmatig contact te maken met de planten, ze waar te nemen in hun ontwikkeling, te oefenen in het waarnemen van hun levensenergie ontstaat er een diepere band.

Herken je dit, dat je je erg aangetrokken voelt tot een bepaalde bloem, plant of boom. In de meeste gevallen zal deze een kwaliteit bezitten die jou op dat moment verder kan helpen in je ontwikkeling, bij een bepaalde fysieke klacht of emotie die steeds terug komt.

Jaren geleden had ik die ervaring bij de Zilverberk in mijn tuin. Het was alsof ze me innerlijk riep, stop, ik kon er niet omheen. Een wonderlijke ervaring; gebeurd dit echt? vroeg ik me af… Ik heb een fles Berkensap gekocht en dat heeft me geholpen met het kwijt raken van afvalstoffen en me weer vitaler voelen.

Afgelopen weken trokken de klaprozen mijn aandacht.Ik heb ze in vilt nagemaakt en me verdiept in hun eigenschappen en energie.Als je de klaproos aanraakt laat ze snel haar blaadjes los maar het zaad daarentegen is heel sterk en kan wel 70 jaar in de grond liggen te rusten en dan toch tot bloei komen. je vindt de klaproos waar de aarde flink omgespit is of verstoort is.  De Klaproos-remedie geeft je innerlijke vrouw kracht en herstelt en versterkt je verbinding met de Aarde, maakt je krachtiger om kwetsbaarheden die in jezelf voelt aan te pakken. Ze werkt goed bij problemen met slapen, de overgang en bij problemen met seksualiteit. “Mijn innerlijke vrouw bezit vuur en kracht ”

Wil je ook je relatie met bloemen, planten en bomen verdiepen en hiermee oefenen?  O.a. Vrijdagmiddag 17 juli van 14-17 uur gaan we waarnemingen doen in de mooie tuin van Jenneke de Jong in Oud-Beijerland. Daarna maken we een intuïtieve tekening en zoek je zelf met mijn begeleiding een bloesemremedie uit  die jou ondersteunt in je ontwikkeling. Je krijgt een flesje met deze remedie(s) mee die je gedurende een maand inneemt.