Afgelopen jaar bezocht ik de tentoonstelling XL in de Kunsthal; grote geweven wandkleden vanaf de 17 e eeuw tot nu. Vooral één wandkleed ontworpen door Joan Miro maakte indruk op mij door de speelse vormen, heldere kleuren en compositie.

Ik zocht al een tijd naar een speelse manier waarop ik gekleurde knikkers en stukjes glas in vilt zou kunnen toepassen en daarna wat viltweghalen zodat het licht door het glas kan schijnen. Na het bekijken van allerlei werk van Miro heb ik wat ontwerpen getekend , daar de leukste uitgehaald en heb het eerste ontwerp uitgevoerd in vilt. Tevreden met het resultaat ben ik verder gegaan met experimenteren en heb ze gelijk zo gemaakt dat ik ze op kan hangen voor een raam.   Er hangen nu 3 vrolijke Connie á la Miro’s voor het raam waar het licht door heen sprankelt!

Een figuur dat in alle drie de viltwerken terug komt is een gestileerde vogel, symbool voor vrijheid, je vleugels uitslaan. Niet gek dat het vooral dit jaar tot mijn verbeelding spreekt….

Ik kijk uit naar de tijd dat de musea weer open gaan en ik me kan laten inspireren door andere kunstenaars.