Dit prachtige grote wandkleed hangt in de woonruimte van Zomerplus. In oktober 2021 werd het kleed in 2 dagen tijd gevilt door medewerkers, een bewoonster, familie en vrijwilligers van Stichting Zomerplus in Nieuw-Beijerland. Het ontwerp, afgestemd op de woning en de bewoners, had ik al eerder gemaakt maar door de coronamaatregelen moest het vilten meerdere keren worden uitgesteld.

Het viltproces werd over 4 dagdelen en groepjes verspreid. Op zaterdag waren we bezig met het leggen van de 4 lagen wol; 2 lagen witte wol van het bergschaap , de 3e laag gekleurd bergschaap en op de 4e laag het patroon. s ‘Middags hebben we een begin gemaakt met het natsproeien en aandrukken. Op zondag gingen we aan de slag met warm water en zeep en het krimpproces; heel veel rollen en wrijven… De ouders van Irsa, een bewoonster van Zomerplus, hadden een ingenieus systeem bedacht waarmee Irsa mee kon doen met het natsproeien van de wol!

Wat hebben we een plezier gehad met elkaar, dat zie je op de foto’s! Fantastisch wat je met een groep vrouwen voor elkaar krijgt! Het kleed heeft inmiddels een mooie plek gekregen in de woning.