Ecoprint

Ik ben altijd al een liefhebber geweest van natuurlijke kleurstoffen en natuurlijk verven maar sinds ik het ecoprinten heb ontdekt kan ik er niet meer mee stoppen. Het heeft mijn hart gestolen !  De subtiele kleuren en verassende effecten zijn steeds weer een belevenis.

Ik begin elke print met het verzamelen van een pallet aan bladeren en bloemen uit mijn tuin of de omgeving. Met deze bladeren en bloemen, en in de herfst, bessen, en herfstbladeren maak ik afdrukken op zijde, katoen of wol. Het te bedrukken materiaal wordt eventueel eerst voorbewerkt met aluin of huishoudazijn en daarna bedekt met bladeren en bloemen. De stof wordt strak opgerold, gestoomd, en een tijdje met rust gelaten zodat de kleurstoffen goed kunnen hechten aan de stof. Het uitrollen van een bundel is een bijzonder moment en het is steeds weer een verrassing hoe de ecoprints zijn geworden, een magisch moment!

Ik pas de ecoprints o.a. toe op zijden sjaals en vintage zijden blouses. Regelmatig plaats ik daarvan afbeeldingen op mijn website en op facebook. De blouses en sjaals zijn te koop. Je bent welkom in mijn atelier om ze te passen of ik stuur ze per post naar je toe.

In het voorjaar en de zomer organiseer ik workshops zodat je kennis kunt maken met ecoprint en er zelf mee aan de slag kunt als het je  fantasie geprikkeld heeft. Wie weet wordt je er net zo enthousiast van als ik!

Bekijk mijn portfolio
Neem contact op