Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Neurographic Art is een bijzondere vorm van intuïtief, helend tekenen met vele mogelijkheden waaraan iedereen deel kan nemen. De opbouw bestaat uit lijnen en cirkels. Door de hoeken af te ronden raakt alles met elkaar verbonden. Er ontstaan gehelen zoals ons zenuwstelsel is opgebouwd, gehelen die je ook terugvindt in het heelal. De Russische psycholoog Pavel Piskarev heeft deze manier van tekenen in 2014 naar buiten gebracht. Hij ontdekte dat het tekenen op deze manier helpt om ons neuronensysteem te activeren en dat het de verbinding tussen ons bewuste en onbewuste ondersteund.

Ik start de middag met een oefening om van binnenuit in beweging te komen. Daarna teken je in een stromende beweging met een fineliner op papier. Waar de lijnen elkaar kruisen worden de hoeken afgerond. Daarna kunnen vlakken gekleurd worden met potlood of krijt. Soms tekenen we op papier dat geschilderd is met ecoline. Ik nodig je uit om de ruimte te nemen om te spelen, onderzoeken en te experimenteren. Het gaat erom dat jij expressie kunt geven aan jouw innerlijke beweging.

Tijdens de lessen die ik heb gegeven kwamen de deelnemers tot rust, waren meer in het hier en nu aanwezig en kwamen er spontane inzichten na het tekenen en reflecterend bekijken van hun tekening. Zowel van jonge als oude deelnemers kwamen er enthousiaste reacties.

Tegenwoordig worden steeds meer kruispunten vervangen door rotondes; een mooi beeld voor de stroming die het afronden van  hoeken op gang brengt ! Zo binnen zo buiten..