Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op de tweede dag van deze minicursus bespreken we onze ontdekkingen en maak je een mooie omslag voor je stalenboek met wolsoorten naar keuze en een ruime keuze uit wolkrullen.

In deze cursus maak je kennis met verschillende soorten wol en vilt van elke wolsoort een lapje van 15 x 15 cm. Een greep uit de soorten: karakul, merino, coburger fuchs, chubut, gotland lamswol, shetland, bergschaap ….. Totaal zo’n 12 verschillende soorten.  De lapjes vormen samen een boekje. Daar vilt je een mooie omslag waarbij je ook wolkrullen van verschillende schapenrassen in mee kunt vilten.

Je leert zo ervaringsgewijs de vilteigenschappen en kwaliteiten kennen en je houdt er een uniek wol-voel-kijkboek aan over.  Natuurlijk krijg je ook  uitleg over de toepassing van de verschillende soorten wol.

We werken 2 dagen aan dit leuke project; op zondag 11 juni en zondag 18 juni van 10-16 uur in mijn atelier in Oud-Beijerland. De kosten voor 2 dagen zijn €140,- , incl. alle materialen, koffie, thee en iets lekkers.

Neem zelf je lunch mee( er is een koelkast) en 2 oude handdoeken.