Kunstzinning coachen

In de workshops die ik aanbied nodig ik je uit om je binnenwereld te verkennen en expressie te geven aan wat er van binnen bij je leeft aan gevoelens, gedachten, verlangens en idealen. Daarbij gebruik ik instrumenten als schilderen, vilten, intuïtief tekenen, boetseren, beweging, dans, klank en schrijfoefeningen. Je creaties zijn een spiegel waarin je jezelf kunt herkennen, verkennen en nieuwe aspecten kunt ontdekken. Door je bewustzijn te verruimen kun je nieuwe stappen gaan zetten in je leven. Het kunstzinnig werken in groepsverband stimuleert je ontwikkeling. Immers ieder mens is een spiegel waarin je het unieke én het universele bewustzijn, dat wat ons verbindt, kunt herkennen.

Een individuele workshop op maat behoort ook tot de mogelijkheden.

Intuïtief helend tekenen

Een dagdeel van ca. 3 uur .

Kosten ca. € 30,- incl. materialen, 1 flesje remedie, koffie en thee.

Ik vertel vanuit eigen ervaring over de werking en toepassing van bloesem en edelsteenremedies. Daarna begeleidt ik je in het contact maken met je innerlijke wijsheid. Deze ontmoeting ga je creatief verbeelden met pastelkrijt en potlood. Vanuit jouw innerlijk weten wordt zichtbaar wat op dat moment belangrijk is voor je bewustwordingsproces en groei. We zoeken hierbij een remedie(s) die jou ondersteunt en nieuwe inzichten opent. Je laat een druppel op de tekening vallen en we nemen waar wat er energetisch in beweging komt. Dit is steeds een verassende ervaring!

Coaching inplannen

Transformatie van rups tot vlinder

Een hele dag van 10- 17 uur, bij “Onder de Regenboog” of op locatie.

Kosten ca. € 75, – incl. materialen, lunch, koffie en thee.

Elk jaar verwonder ik me over het proces waarbij uit een piepklein eitje, een hongerige rups groeit die vervolgens na een periode van schijnbare dood als pop transformeert in een prachtige vlinder. Dit proces is in veel culturen een symbool voor innerlijke vernieuwing. In deze workshop stap je op een creatieve manier in dit proces. We maken daarvoor gebruik van visualisaties, intuïtief tekenen en boetseren. Na een heerlijke, biologische lunch maak je ’s middags met een viltnaald, fijne merinowol en zijde een prachtige vlinder.  Diverse bloesemremedies kunnen ingezet worden om je proces te ondersteunen. Wanneer je een nieuwe stap in je leven wil zetten kan deze dag je inspiratie en nieuwe inzichten brengen.

Creatieve Moeder-Aarde-dag

Een hele dag van 10- 17 uur, bij “Onder de Regenboog” of op locatie.

Kosten ca. € 75,- incl. materialen, lunch, koffie en thee.

Een dag om je te verbinding met onze universele moeder, Moeder-Aarde, te onderzoeken, vieren en te versterken. We lopen de spiraal in de tuin en doen eenvoudige fysieke en klankoefeningen om ons lichaam wakker te maken en contact te maken met de aarde. Na een geleide meditatie gaan we intuïtief tekenen. Naar aanleiding van je ervaring kiezen we een bloesemremedie die je verbinding met de aarde versterkt. Na een heerlijke, biologische lunch gaan we ’s middags een oermoederbeeldje van wol maken met een viltnaald, een ontspannen manier van vilten. We eindigen de dag met elkaar in de kring en zingen ons lied voor Moeder-Aarde.

Het Labyrint

Het lopen van een labyrint is een oeroude, universele vorm van meditatie en een symbool voor de levensweg. Er is één enkel pad dat langs een aantal wendingen naar het centrum leidt en weer terug. Het meditatieve lopen nodigt uit om je bewust te worden van je lichaam, je gedachten en gevoelens. Al lopend kom je tot rust om in het centrum contact te maken met de stille plek in jezelf. Neem even de tijd om hier heelheid en vrede te ervaren. Op de terugweg loop je dezelfde weg en toch is alles anders … Met nieuwe energie en inzichten stap je het dagelijks leven in. Het samen op weg zijn en de ontmoetingen in en rondom het labyrint geven een extra dimensie aan het lopen van het labyrint.

Bij de begeleiding van het labyrint werk ik met het creatief verbeelden van je ervaringen met behulp van beweging, tekenen of schilderen, klank en schrijfoefeningen.

Het lopen van het labyrint kan op aanvraag voor een groep van 8 tot 15 personen in een geschikte, grote ruimte. Tijdsduur ca. 3 uur . Het labyrint is geschilderd op canvasdoek en is 6,5 x 6,5 meter.

Kosten: huur doek € 75,- per keer en € 15,- p.p. incl. materialen.

Kunstzinnig werken met ouderen

In de workshops voor ouderen worden de kunstzinnige activiteiten afgestemd op hun mogelijkheden. De deelnemers worden gestimuleerd om nieuwe gebieden te verkennen en om sluimerende creatieve talenten te ontdekken en te ontplooien. De activiteiten werken verbindend, gesprekken komen op gang en hun eigen-wijsheid en schat aan levenservaring kan zichtbaar worden.

Workshops voor ouderen op afspraak, ca. 2 ½ á 3 uur, Kosten: in overleg en afhankelijk van de groepsgrootte, uurtarief € 50,- excl. BTW, materiaalkosten en reiskosten.

Mogelijkheden:

Schilderen met wol, werken met een viltnaald; een natuurbeeld afhankelijk van het jaargetijde , een bloem of een vlinder.

Eenvoudig natvilten; kralen, mandala, een edelsteen in een jasje, een kastanje, vilten om een steen.

Een ketting van herinneringen; na een inleidend gesprek kleurrijke kralen maken van papier.

Nat in nat schilderen, schilderen met plakkaatverf, tekenen met pastelkrijt naar aanleiding van een mooie tekst, gedicht of verhaal. Schilderen op muziek.

Met het 360-verhalenspel komen de gesprekken opgang en worden levenservaringen gedeeld. Potloden en krijt liggen klaar om de verhalen in een beeld te vertalen.