Over mij

Mijn naam is Connie Toet. In 2007 heb ik de 4-jarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen bij de Kleine Tiki in Breda afgerond. In de jaren daarna heb ik 2 jaar Tiki-atelier gevolgd en een extra jaar Dans, Drama en Beweging. Van jongs af aan was ik al graag creatief bezig en op zoek naar zingeving. Tijdens de lagere schoolperiode van mijn kinderen aan de Vrije School in Oud-Beijerland werd ik op zowel kunstzinnig als spiritueel gebied geïnspireerd door de antroposofie. In die tijd heb ik veel inzicht, ervaring en kennis opgedaan en diverse cursussen gevolgd; schilderen, vilten, weven, spinnen, beeldhouwen, astrologie, biografisch onderzoek, antroposofisch mensbeeld, meditatie, Reiki, droomwerk. Samen met een collega heb ik 4 jaar de baby-dreumesgroep op de Vrije School geleid. Al snel ben ik creatieve cursussen gaan geven aan ouders en kinderen (Atelier Dolfijn 20002-2007). In 2003 ben ik gestart op de Kleine Tiki, een opleiding naar mijn hart. “Het voelde als thuiskomen, dít wil ik doen!”  Ik heb ervaren hoe je met kunstzinnige middelen je belevingswereld kunt verkennen, verdiepen en nieuwe stappen kunt zetten. Als je loslaat dat “het mooi moet zijn” vindt je nieuwe manieren om iets te doen, wordt je speelser, krijg je meer zelfvertrouwen. Je leert beter omgaan met weerstand en grenzen trekken. Het spelend kunstzinnig bezig zijn werkt door naar je dagelijks leven.  Jezelf ontwikkelen kan op een fijne, manier! Sindsdien geef ik workshops op het gebied van creativiteit en innerlijke ontwikkeling.

Natuurlijk gaat ook mijn ontwikkeling door en heb ik me verder verdiept in vilten, intuïtief dansen o.a. de Vijf Ritmes van Gabrielle Roth en de laatste jaren in stemexpressie.

Ik ben mijn loopbaan echter begonnen als medisch-chemisch analiste. Ik heb in het Holyziekenhuis in Vlaardingen gewerkt en in de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam. Door de steeds verder gaande automatisering voelde ik me niet meer op mijn plaats in dit beroep en heb ik een bewuste keus gemaakt voor het kunstzinnig werken. De interesse in gezondheid en de natuurlijke processen in het lichaam is gebleven en heeft zich uitgebreid naar interesse in holistische gezondheidszorg  en de samenhang tussen lichaam, psyche en geest. In de periode van 2011 tot 2015 heb ik met veel plezier de opleiding tot Bloesemtherapeut en geneeswerk gevolgd bij Bloesem Remedies Nederland onder leiding van Bram Zaalberg. Vanaf 2007 tot heden volg ik cursussen over de werking en toepassing van Dr. Schussler celzouten. Die ervaring en kennis pas ik toe in de workshops persoonlijk ontwikkeling waarbij ik regelmatig bloesemremedies ter ondersteuning inzet.

Neem contact met me op