Portfolio

Hieronder vindt u een selectie van mijn werk. Mijn werk is te koop en ik maak ook werk in opdracht. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

Viltschilderijen

Het jaargetijde, ervaringen en gebeurtenissen in het dagelijks leven inspireren mij tot het maken van viltschilderijen. Ik verwerk graag vintage stoffen zoals zijde, viscose en kant in de schilderijen. Allerlei materialen die ik in de natuur vind nodigen uit tot speelse experimenten. Ik maak daarbij gebruik van zowel  natvilten als de droogvilttechniek.

Geïnspireerd door het werken met het labyrint en de zeven chakra’s heb ik hierbij zeven viltschilderijen gemaakt. Afmetingen incl. indigo geschilderde lijst van hout: 82 x 65 cm.

Ecoprint sjaals en blouses

Ik geef zijden sjaals en vintage zijde blouses een nieuw leven met ecoprints. Zijde is een bijzonder materiaal. Het valt soepel, voelt zacht en heeft een prachtige glans. Met planten, bloemen, bessen, herfstbladeren en pigmenten maak ik afdrukken op de zijde. Ik bedek de zijden stof met plantenmaterialen en pigmenten, daarna wordt deze opgerold, gestoomd en minimaal 24u met rust gelaten. In die tijd kunnen de chemische processen plaatsvinden en de natuurlijke kleurstoffen aan de zijde hechten. Het uitrollen van een pakketje is steeds een bijzonder moment, hoe zijn de ecoprints geworden? Het is een spannend en creatief proces waar ik erg van geniet! Daarna volgt nog een procedure van drogen, strijken, een tijd laten rusten en uitspoelen en dan is de sjaal of blouse klaar om te dragen.

Koesterboekjes

Onbeschreven boekjes in A3, A4 of A5 formaat met een zachte, kleurrijke omslag of met een heel natuurlijke uitstraling. Ik noem ze koesterboekjes; je kunt ze gebruiken om dierbare herinneringen of mooie teksten in te bewaren, foto’s in te plakken….

Sjaals en koesterdoeken

Ik laat me inspireren door de mooie kleuren van de wol, nieuwe of vintage zijde, viscose of katoen. Zo ontstaan unieke creaties. De sjaals zijn soepel en warm. De koesterdoeken zijn wat steviger en heerlijk om je in te hullen op een koude dag of bij ziekte. Wol heeft een helend effect op je lichaam!

Tassen

De tassen hebben een verrassende, speelse uitstraling door het gebruik van reliëfs, vintage zijde en een mix van materialen.