Vilten

Vilten is een oud ambacht dat veel mogelijkheden biedt, waarbij je zintuigen uitgenodigd worden om pure materialen te ervaren zoals wol, zijde, olijfzeep en warm water en te genieten van de geuren en mooie kleuren. In het viltproces leer je zowel subtiel als stevig te werken, structuur aan te brengen én los te laten. Je oefent ritme, doorzettingsvermogen en het stimuleert je zelfvertrouwen als je eigenhandig iets moois maakt!

Ik geef regelmatig viltworkshops bij mij thuis en in de mooie, oude boerderij van “Onder de Regenboog”  in Oud-Beijerland. In de agenda kondig ik regelmatig de workshops aan die binnenkort plaats vinden. Een viltworkshop op locatie zoals bij u thuis, op scholen of in een zorgcentrum behoort ook tot de mogelijkheden.

Mogelijkheden voor workshops

Een dagdeel vilten van ca. 3 uur. Kosten ca. €30,- p.p.   incl. koffie/thee en materiaalkosten (afhankelijk van het werkstuk kunnen er enkele euro’s materiaalkosten bij komen)

Een hele dag bij “Onder de Regenboog” van 10-17 uur.Kosten ca. €75,- p.p. incl. biologische lunch, koffie/thee, materiaalkosten ( afhankelijk van de materiaalkosten kan het bedrag iets hoger zijn)

WORKSHOP INPLANNEN

Natvilten

Wat je zoal kunt maken in ca. 3 uur: een boekomslag, een hoesje voor je tablet of mobiel,  een vlinder, een bloem, een viltschilderij , een windlicht, natuurlijke materialen zoals schelpen en zaaddozen invilten en veranderen in een sieraad of object, 2 vriendschapsstenen. In ca. 4 uur maak je: polswarmers met duim,  3-D vormen zoals mossen of een bloemenveld, kun je knikkers in vilt verwerken, experimenteren met reliëf en de effecten van inbinden, rijgen, rimpelen in vilt.

Voor kinderen, tijdsduur ca. 2- 2,5 uur, afhankelijk van de leeftijd: een viltschilderijtje, mandala, armband, etui, haarversiering, bloem, vlinder, egeltje, kuikentje in een dop, kristal in een kleurig jasje, stenen of schelpen invilten.

Op een viltworkshop van een hele dag maak je: een zielehuisje, een sjaal , een tas, een groot viltschilderij,eenvoudige sloffen, pantoffels ( 1 ½  dag )

Bekijk het portfolio

Droogvilten

Een dagdeel van ca. 3 uur ontspannen werken met een viltnaald. Wat je zoal kunt maken: kleine dieren zoals een schaap, een vogel, hond, poes, uil, egel en meer.., een bloem, een vlinder, een kleurrijk hart , schilderen met wol aan de hand van de seizoenen of een mooie kaart/foto, een moeder-aarde figuur, een venus-oervrouw figuur, een beschermengel.

Bekijk het portfolio