Vilten

Vilten is een oud ambacht dat veel mogelijkheden biedt, waarbij je zintuigen uitgenodigd worden om pure materialen te ervaren zoals wol, zijde, olijfzeep en warm water en te genieten van de geuren en mooie kleuren. In het viltproces leer je zowel subtiel als stevig te werken, structuur aan te brengen én los te laten. Je oefent ritme, doorzettingsvermogen en het stimuleert je zelfvertrouwen als je eigenhandig iets moois maakt!

Ik geef regelmatig viltworkshops in mijn ruime atelier, Lokaal 8, aan de Koninginneweg 126 in Oud-Beijerland. In de agenda kondig ik de workshops aan die binnenkort plaats vinden. Een viltworkshop op locatie zoals bij u thuis, op scholen of in een zorgcentrum behoort ook tot de mogelijkheden.

Mogelijkheden voor workshops

Een dagdeel vilten van ca. 3 uur. Kosten vanaf €30,- p.p. incl. koffie/thee en materiaalkosten (afhankelijk van het werkstuk en de locatie)

Een hele dag van 10-17 uur. Kosten vanaf €75,- p.p. incl. koffie/thee en materiaalkosten (afhankelijk van het werkstuk en de locatie en eventueel verzorgde biologische lunch)

Neem contact op

Natvilten

Wat je zoal kunt maken in ca. 3 uur: een boekomslag, een hoesje voor je tablet of mobiel,  een vlinder, een bloem, een viltschilderij, een windlicht, een sieraad, 2 vriendschapsstenen.

In ca. 4 uur maak je: polswarmers met duim,  3-D vormen zoals mossen of een bloemenveld, kun je knikkers in vilt verwerken, experimenteren met verschillende technieken zoals inbinden, rijgen, rimpelen in vilt en zijdeprint.

Op een viltworkshop van een hele dag maak je: een zielehuisje, een sjaal, een tas, een groot viltschilderij, eenvoudige sloffen, pantoffels (1 ½  dag) of een viltkei.

Voor kinderen, tijdsduur ca. 2- 2,5 uur, afhankelijk van de leeftijd: een viltschilderijtje, mandala, armband, etui, haarversiering, bloem, vlinder, egeltje, kuikentje in een dop, kristal in een kleurig jasje, stenen invilten.

Droogvilten

Droogvilten kent veel mogelijkheden en is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Voor mensen voor wie natvilten fysiek te zwaar is, is prikken met een viltnaald een goede optie. Met droogvilten maak je prachtige, kleurrijke creaties. 

Een dagdeel van ca. 3 uur ontspannen werken met een viltnaald. Wat je zoal kunt maken: kleine dieren zoals een schaap, een vogel, hond, poes, uil, egel en meer.., een bloem, een vlinder, een kleurrijk hart, schilderen met wol aan de hand van de seizoenen of een mooie kaart/foto, een moeder-aarde figuur of een Bolle Beauty.