Dit is waarom ik zo’n plezier heb in viltlessen geven! De afgelopen heb ik met 3 vrouwen waarvan er twee geen viltervaring hebben vogeltjes gemaakt met de viltnaald . Er zijn een koolmeesje en een pimpelmees ontstaan. Een roodborstje is nog in wording..  In elk vogeltje zie ik de unieke hand van de maakster; elke koolmees is toch weer anders. Fijn om te zien als iemand enthousiast is over vilten en ook thuis zelf aan de slag gaat met wol en viltnaald. Het zijn gezellige middagen of avonden met leuke gesprekken.

Omdat we nog wat tijd over hadden voor een ander viltwerkje kwam het verzoek om een viooltje te maken. Eerst heb ik zelf diverse viooltjes gemaakt, helemaal geprikt of eerst prikken en daarna natvilten.  Ik kreeg de smaak te pakken met al die mooie kleurencombinaties die mogelijk zijn. Nu heb ik dus een bosje violen 🙂 Ik neem ze mee op 13 september naar kunst en vilt bij Boerderij Bouwlust.

Al snuffelend op youtube kom ik nieuwe technieken tegen die ik dan uitprobeer. Dit keer een andere manier om een stevige steel aan een bloem te maken.